Till startsida
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Har jämställdhetsintegrering någon
betydelse för folkhälsan?

Om man kan koppla jämställdhetsintegrering till folkhälsa, så kanske man kan koppla den till många andra aspekter i samhället. Grundtesen testades på ett seminarium med Jämi och Kunskapscentrum för jämställd vård.

Statsvetaren Helena Stensöta presenterade huvudresultaten av sin undersökning om hur statliga myndigheter arbetar med att utveckla jämställdheten.

Finns gemensamma mål i arbetet med jämställdhet och folkhälsa? Hur skulle vårdmyndigheter svara på samma undersökning som gjorts med de statliga myndigheterna, frågade Stensöta och bollade vidare till Gunnel Hensing, professor i socialmedicin.

Hensing gjorde en elegant pedagogisk manöver. Hon visade en tablå över vad som påverkar de folkhälsopolitiska målen – som tobak, inflytande, sunda miljöer, matvanor och fysisk aktivitet. Hon bytte ut folkhälsa mot jämlikhet och jämställdhet och visade att kopplingarna var desamma. [091104]

Länkar: Helena Stensötas overheadbilder, Gunnel Hensings overheadbilder
Helena Stensöta presenterar sin undersökning i Stockholm 21 oktober

© Göteborgs universitet Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakt

| Karta

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?