Till startsida
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Debatt i riksdagen
om jämställdhetsarbetet

Jämis senaste rapport, Jämställdhetsintegrering i statliga myndigheter, har inspirerat miljöpartiets taleskvinna i jämställdhetspolitik, Esabelle Dingizian, att fråga integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni om hur regeringen tänker hantera de dokumenterade problemen.

Nyamko Sabuni [bilden] inledde sitt svar med att poängtera att regeringen instämmer i mycket av vad Esabelle Dingizian anser om jämställdhetspolitiken:

– Regeringen delar Miljöpartiets uppfattning att de här frågorna är viktiga. Detta synliggörs också i regeringens politik. Regeringen genomför en historiskt stor satsning på jämställdhetsområdet, och jämställdhetsintegrering är en central del i detta arbete. Under mandatperioden avsätter regeringen närmare 150 miljoner kronor för att främja utvecklingen av jämställdhetsintegrering i stat, kommun, landsting och kommunala samverkansorgan…

Debatten ägde rum i riksdagen 17 november. Esabelle Dingizian var dock inte helt nöjd med svaret. >> Läs mer om diskussionen här. [091124]

© Göteborgs universitet Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakt

| Karta

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?