Till startsida
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"Myndigheterna viktiga som förebilder"

Nyhet: 2009-12-21

Hillevi Engström tycker att hon jobbar på världens jämställdaste arbetsplats. Riksdagen. Här finns lika lön, ett aktivt arbete för jämställdhetsintegrering och en bra arbetsplats för småbarnsföräldrar.
Se där, ett exempel en myndighet som är en bra förebild. Och myndigheter kan och ska vara bra förebilder, anser hon.

Hillevi Engström [bilden] kommer direkt från voteringen i riksdagen om sjukförsäkringssystemet när Jämi intervjuar henne. En votering som alliansen vann med knapp marginal. Intervjun tar avstamp i att femtio procent fler kvinnor än män är sjukskrivna och att kvinnorna är sjukskrivna längre.

– Det är på tiden att vi tar itu med kvinnors långa sjukskrivningar. Kvinnor är sjukare än män, på grund av att de genomgående har sämre arbetsförhållande. De har ofta sämre arbetsmiljö, sämre ledarskap, mindre inflytande, sämre arbetstider och är oftare hänvisade till deltidsarbete. Dessutom gör de mer obetalt arbete hemma.

Hon är ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott och moderaternas talesman i jämställdhetsfrågor. I dagarna har hon träffat den moderata partistyrelsen för att diskutera och ge förslag till partiets framtida jämställdhetspolitisk inför valet och samarbetet inom alliansen.

– Vi har diskuterat vilka frågeställningar vi vill jobba med framöver. En av dem är kvinnors arbetssituation och kvinnors arbetsförhållanden. Inom den offentliga sektorn, där många kvinnor arbetar, kan vi göra mycket mer än i dag.

Till yrket är Hillevi Engström kriminalinspektör och hon har även arbetat fackligt som ombud inom Polisförbundet. Jämställdhetsarbetet inom polisen har förbättrats dramatiskt under de senaste tio åren, anser hon. Men det finns mycket kvar att göra.

– Generellt kan och ska myndigheter göra mer för en ökad jämställdhetsintegrering än den privata sektorn. Myndigheter är viktiga förebilder och kan göra mer, eftersom de har en större transparens när det gäller löner, rekryteringsprocesser, villkor för småbarnsföräldrar och strukturer på arbetsplatserna.

Löneskillnaderna är en central fråga för jämställdheten, och kommer också att vara prioriterad av moderaterna framöver, enligt Hillevi Engström, som vill ändra på att fyrtio procent av landets kvinnor inte kan klara sig på sin lön, utan är ekonomiskt beroende av sin partner. Osakliga löneskillnader är fullständigt oacceptabelt, menar hon, och hon ser jobbskatteavdraget som en viktig reform för att förbättra kvinnors ekonomi.

– Lönekartläggningen har visat sig vara ett bra verktyg för att utjämna löneskillnader på grund av kön. Jämo har tidigare föreslagit att lönekartläggningar borde göras vartannat år och jag är böjd att hålla med. Vi ska ha ett möte med DO efter jul och se vad de har för erfarenheter med den nya diskrimineringslagen.

Nyckeln till en ökade jämställdhetsintegrering på arbetsplatserna tror hon är kunskap.

– Jämställdhetsarbetet brister bland både arbetsledare och anställda. Det räcker inte att utse en jämställdhetsansvarig och skriva ihop ett dokument. Detta kan ge en inriktning, men jämställdheten måste integreras i allt arbete. Det behövs mer kunskap och att man slutar att se på jämställdhet som en kvinnofråga. Den är lika viktig för båda könen.

Bra chefer och förståelse och kunskap finns det före lite av, menar Hillevi Engström, och även politiker behöver mer kunskap.

– Jämställdhetsarbetet fungerar ganska olika i det politiska arbetet. En del av riksdagens utskott jobbar mycket med uppföljningar och egna mål, men det gäller inte alla.

Det händer då och då att hon möts av kritik och misstroende av både moderata och andra politiker när hon talar om genus och jämställdhet.

– Det är fortfarande otroligt känsliga frågor, som inte alla vill förknippas med. Det finns en acceptans för att vara skeptisk mot frågor som rör jämställdhet och genus, på ett sätt som det inte finns när det gäller klimatfrågan, till exempel. En del politiker är rädda för att profilera sig på jämställdhetsfrågorna.

Hon fick nyligen vass kritik från en manlig kollega bland moderaterna. Han reagerade kraftigt mot att hon använda ordet ”genuskunskap”.

– Det är känsligt bland fler än jag trott! Jag tycker också att det finns för få liberala och konservativa kvinnor som engagerar sig i jämställdheten. Men jag blev glad när det visade sig att alla i partistyrelsen är väldigt engagerade och tar frågan på största allvar. För mig är den en frihetsfråga.

 

AV: Anne-Charlotte Horgby

© Göteborgs universitet Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakt

| Karta

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?