Till startsida
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Rapport om jämställd statsförvaltning

Nyhet: 2010-12-05

Nationella sekretariatet för genusforskning fick i juli 2008 regeringens uppdrag att ge stöd till statliga myndigheters arbete med jämställdhetsintegrering.

En av de utpekade uppgifterna var att skapa förutsättningar för ett långsiktigt stöd för jämställdhetsintegrering. Denna, den sista rapporten från program Jämi – Jämställdhetsintegrering i staten, behandlar på många sätt själva kärnan i idéen bakom jämställdhetsintegrering som strategi. Hur åstadkommer man själva integreringen?

Det kan förefalla självklart att integrering kräver att frågan om jämställdhet införlivas i myndigheternas lednings- och beslutssystem samt i deras prestationer. I Jämi Rapport 2:09 – Jämställdhetsintegrering i statliga myndigheters verksamhet. Hur långt har myndigheterna nått? Vad beror det på? Hur kan arbetet utvecklas vidare? kunde författaren Helena Stensöta dock konstatera att så ofta inte sker.

Syftet med denna rapport är därför att peka på vägar som skulle kunna göra det möjligt för myndigheterna att integrera jämställdhet inom ramen för de system som redan finns till stöd för styrning och utveckling av myndigheternas verksamhet.

Rapport nr 5.10 kan laddas ned här. 

AV: Anne-Marie Morhed/Elin Bengtsson

© Göteborgs universitet Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakt

| Karta

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?