Till startsida
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om Jämi

Program för jämställdhetsintegrering i staten, Jämi, är placerat vid Nationella sekretariatet för genusforskning, Göteborgs universitet, men bedrivs som en separat verksamhet med en egen organisationsstruktur.

Nationella sekretariatet för genusforskning

Bakgrund

Den 3 juli 2008 fick Göteborgs universitet (Nationella sekretariatet för genusforskning) regeringens uppdrag att bygga upp ett stöd för statliga myndigheters arbete med jämställdhetsintegrering.

Uppdraget omfattar följande uppgifter:

  • vidareutveckla metoder för jämställdhetsintegrering,
  • skapa ett forum för erfarenhetsutbyte om jämställdhetsintegrering,
  • informera om jämställdhetsintegrering, och
  • skapa förutsättningar för ett långsiktigt stöd för jämställdhetsintegrering.

Nationella sekretariatet för genusforskning har för ändamålet tilldelats 13 miljoner kronor. Uppdraget skall pågå till och med 31 december 2010. Nationella sekretariatet har därmed utformat Program för jämställdhetsintegrering i staten, Jämi.

Regeringsbeslut IJ 2008 1467 JÄM

PM Program för jämställdhetsintegrering i staten

Programråd och medarbetare

Programrådet fyller en viktig funktion i Jämis arbete och diskuterar och fattar beslut i både strategiskt viktiga frågor och frågor av mer operativ karaktär. Programrådet har möte en gång per månad.

I den övriga personalstaben finns informatör, ytterligare utredare med olika slags kompetens samt administratör.

För en mer utförlig presentation

Referensgrupp

Till stöd för ledningsarbetet finns även en referensgrupp med en sammansättning som leder in kunskap om jämställdhetsintegrering i programmet. Gruppen har en rådgivande funktion.

För en mer utförlig presentation

Lokalisering

Jämi är på grund av uppdragets karaktär lokaliserat både till lokal i Stockholm och till sekretariatets lokaler i Göteborg. Jämis primära adress är Alströmergatan 16, 112 47 Stockholm.

Hitta på karta

© Göteborgs universitet Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakt

| Karta

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?