Till startsida
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Viktiga länkar

JÄMSTÄLL.NU
Ett samverkansprojekt om en portal och verktyg för det praktiska arbetet med jämställdhetsintegrering. Här hittar du lärande exempel, databasen Jämda, en verktygslåda, reportage och mycket annat.

JÄMDA
Databas för inspiration till jämställdhetsintegrering. Här finns avhandlingar, rapporter, artiklar, lagar och förordningar, utredningar, statistik och annat. Jämda administreras av Kvinnsam: Nationellt bibliotek för genusforskning, vid Göteborgs universitet.

GENA
GENA (GENusAvhandlingar) är en databas som innehåller referenser till svenska doktorsavhandlingar inom kvinno-, mans- och genusforskning.

GENUSLISTAN
Nationella sekretariatet för genusforskning tillhandahåller en e-postlistan för information om vad som är aktuellt i Genussverige. Förutom information används Genuslistan till frågor, kontaktskapande, etc.

GREDA
Här kan du söka och komma i kontakt med hundratals forskare inom genusområdet i Sverige.

GENUS.SE
Nationella sekretariatet för genusforskning har regeringens uppdrag att överblicka genusforskningen i Sverige, sprida dess resultat och implementera dem inom hela akademin.

GENDER.NO
Information and Resources on Gender Equality and Gender Research in Norway.

Användbara bilder

Illustrationer som du kan använda i arbetet med jämställdhetsintegrering:

Illustration 1
Stöd för jämställdhetsintegrering i staten

Illustration 2
Jämställdhetsintegrering av myndighetsåret

© Göteborgs universitet Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakt

| Karta

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?